lördag 5 december 2009
Lördag och inatt kom det en stormvind som hette duga! Det var oundvikligt att inte vakna, åska regn och en hagelskur och allt var över på någon timme. Vinden däremot är kvar, men har mojnat något och tur är väl det när vi skall njuta av skidåkning så parabolen måste upp. Ute skiner solen och det är 15,5 grader.

Vi åkte ju en scootertur i torsdags till gamla Modica. Det är en spännande stad med kultur så det räcker och blir över. Man blir hungrig när man är kulturell, det fixar man lätt på en av de många sicilianska restauranger som bjuder på massa med kulinariska rätter på matsedeln. Det spelar ingen roll vad man beställer har vi märkt, för allt är en läckerhet för gommen. Den här dagen åt vi en ostfylld pasta med tomatsås och massor med parmesan.

Mätta och belåtna återvänder vi till vår scooter. Vi bestämmer att vi skall leta efter en gata som kommer ner från bergen som vi "råkade" hamna på för två år sedan när vi kom ner till Sicilien, vi var dessutom två Concordebilar, vi körde först för vi "hittade" trodde vi. Man kan ju inte komma ihåg allt!? men den historien skall jag berätta en annan gång!

Vi körde vidare, det tog lite tid att ta sig ur stan eftersom det hunnit bli siesta och alla ska någonstans. Vi valde att ta en annan väg hem och åkte i en underbart vacker dalgång ända ner till havet och vidare tillbaka till husbilen. Det blev faktiskt åtta mil körda den dan. Nu behövde vi en välförtjänt vila för det kändes i kroppen dessa åtta mil. En ljuvlig dag. Här kommer några bilder!




1 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt ni har det, vi är ett par som älskar att åka till Italien men har aldrig varit där på vintern. Kanske kan det komma i framtiden.
Vi åker också husbil.
Kommer att fortsätta läsa er blogg.
Leena;)

Flaggräknare

free counters

Language

Min blogglista

Antal besökare

Bloggintresserade