måndag 30 november 2009

Denna bild behöver nog ingen förklaring vad det är, men dom är självplockade och doftar ljuvligt.




Våra sicilianska vänner när vi är på tur. Vi hade varit ute och plockat vild färsk sparris.


Marknaden i Marina di Modica

Godkväll!
Ikväll har vi musik ifrån havet som dånar in, vågorna kastar sig in mot land. Det är ett otroligt sövande ljud efter en dag med sol och värme. Vi har 18 grader nu i mörkret, det är ljuvligt.

Det har blivit scooteråkande idag till Modica och kommunhuset, för att enligt de nya reglerna att tömma sin toaburk så måste man ha med sig ett papper till tömningsstationen som ligger en bit härifrån, så man kan visa att man fått ok att hälla ur burken. Allt detta kostar ännu så länge ingenting, men du måste visa upp pass, papper på scooter och papper på bilen för att få detta papper. En typ av registrering. På onsdag blir det att åka tillbaka och hämta våra papper. Vad vi vet så är det endast här i Modica som dessa regler finns när du fricampar här på Sicilien och stannar en längre tid på samma plats.

Marknaden igår blev ingenting för "gossarna" det var ju skidor på tv! så vi "jag och väninnan" fick gå denna söndag också. Det var inte betungande kan jag meddela och om där finns ett biltema på stranden får de väl upptäcka nästa söndag om inte tv-programmet kommer imellan!
Vi höres snart igen.

0 kommentarer:

Flaggräknare

free counters

Language

Min blogglista

Antal besökare

Bloggintresserade