onsdag 24 februari 2010
Lördag den 20 februari slutade vårt elverk att fungera!!                      Inte roligt!

Söndag var här marknad och en av dessa utställare får höra av någon att vi har problem med vår generator. Han kommer springande hit och vill hjälpa till eftersom han är motorkunnig. Killen grejar i en timme, men det funkar inte. Måndagmorgon klockan nio kommer han hit igen och tar med Åke och våra it. vänner till Modica som ligger 1,5 mil härifrån, där han får tag i en mekaniker som skall komma klockan ett samma dag. På slaget ett kommer mekanikern och även mannen från marknaden. De håller på i tre timmar med att rengöra hela förgasaren och grejade med massa annat, men icke. När vi skall betala skruvar han på sig eftersom han inte Lyckats laga felet, och sager 20€. Vi ville också ersätta marknadsmannen för hans hjälp, det lyckades vi inte med. Istället skall vi bjuda honom och hans fru på middag på söndag tillsammans med våra it. vänner.

Nåja, elverket fortfarande trasigt och brist på ström har vi, men motorn har fått hjälpa oss en halvtimme då och då.
Under tisdagen får vi höra att det finns ett företag i Noto 3,5 mil härifrån som ev. kan hjälpa oss. Idag var det dags att tömma tankarna så sagt och gjort vi åker till Noto på vinst eller förlust! Vi hittar verkstaden som är tre månader gammal, superfin IVECO-verkstad. Vi går in och förklarar vårt problem och omedelbart fick vi köra in och två mekaniker kommer och sätter igång med elverket. Efter en liten stund ringer dom efter en elspecialist som är på plats efter fem minuter. Tre killar jobbar och efter drygt en timme hittas felet! Ett kabelbrott!!! Obs! (Vi har ju ett inbyggt elverk.) När allt var lagat och klart. tre meckar i 1,5 timmar kostade 80€.Vi tyckte att vi kom undan billigt. Nu puttrar vårt elverk igen och det är en ljuv musik i våra öron. Det jag ville komma fram till var, att dessa Sicilianare är så hjälpsamma och ger en sån otrolig fin service! Ingen väntan här inte, utan pang på direkt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Saknar ord, tack o lov att ni är kontaktbara igen, bella Siciliana mechanica, eller vad kan man annat säga!? Lena & Jan

Anders och Birgitta sa...

Vad härligt att höra att italienarna är serviceminded. Vi har även den erfarenheten från Tyskland och Frankrike när vi åkte med vår husbil. I Tyskland krånglade kontakterna på spridarna, i Frankrike hade vi problem med lyset. När vi kontaktade Iveco-verkstäderna så tog dom oss med en gång, inga väntetider där inte.

Hälsningar Anders och Birgitta

Flaggräknare

free counters

Language

Min blogglista

Antal besökare

Bloggintresserade