fredag 19 februari 2010
En riktigt varm dag igår, 21 grader i skuggan! Vi var ute en tur på scootern och det var ljummet i luften när vi susade fram på vägarna.
Eftermiddagen bjöd våra snälla italienska vänner på underbart god mat och gott vin därtill, en trerättersmeny! Vi började med en fisk, typ bläckfisk, åttaarmad inhandlad direkt från fiskare i Pozzallo som legat i olika sorters marinad för att sedan tryckkokas. Ett gammalt recept härifrån Sicilien.
Vi satt ute från klockan ett till halv sex och då var det 19 grader  när vi gick in för dagen.

Idag har det varit mulet och 20 grader ute. Vi har varit och handlat tomater igen och vår underbare odlare skickade dessutom med oss persilja, citroner, lök, grapefrukt som var stor nästan som en handboll och japanska mandariner som vi själva fick plocka från trädet. "Vår" odlare är 75 år och dessutom aktiv inom teater och en duktig sångare.
Summa för inhandlat 5€, lika otroligt varje gång. Man kan bara inte fatta??

5 kommentarer:

Anonym sa...

Mm, vi dela njutningen o ser fram emot bilderna, calma!
Lena & Jan

Helly på vift sa...

Synd att Johanna inte kom hem igår. Annars hade vi oxå följt med till Ragusa... Nästa gång :)

Visst har det varit en underbar dag idag :-) Hoppas det blir lika bra imorgon.

Anders och Birgitta sa...

Vad härligt det låter med den varma temperaturen. Idag har vi drygt 15 grader kallt och det har kommit drygt 2 decimeter snö inatt. Anders skottade så fint igår men idag var det bara att ge sig ut med skyffel igen. Jag blir lite orolig för han är ju ingen ungdom längre men som tur är verkar han ha en mycket bättre kondis än vad jag har. Jag nöjde mig med att skotta balkongen igår och sen var jag slutkörd.

Ha det så bra! Många kramar från Anders och Birgitta

Unknown sa...

Nàmen, vad hàrligt. Visst àr det helt galet billigt med mat hàr. Framfòrallt allt frukt och grònt som òr sà dyrt hemma i Swe.

Sofie sa...

che bella giornata! Här i Parma är desto mer ruggigt i mellanåt men solen värmer härligt även här vissa dagar. Trevlig läsning

Flaggräknare

free counters

Language

Min blogglista

Antal besökare

Bloggintresserade